مبایعه نامه یا همان قول نامه سندی است که بین فروشنده و خریدار قبل از تنظیم سند نوشته میشود. نوشتن مبایعه نامه خودرو های صفر و یا کارکرده نکاتی دارد که در صورت توجه نکردن به آن باعث بروز خسارات جبران ناپذیر میشود. اما اگر هنگام نوشتن مبایعه نامه به نکات زیر توجه کنید باعث میشود که اگر در هنگام معامله مشکلی رخ داد امکان جبران خسارت های پیش آمده باشد.
در نوشتن مبایعه نامه اولین موردی که باید به آن توجه کرد بیمه نامه ی خودرو است. داشتن تخفیف بیمه مزایایی دارد که از مزایای آن به مبلغ تخفیفی بیمه و مشاهده ی سابقه ی تصادفات ماشین میتوان اشاره کرد.
اگر مبایعه نامه در دفترخانه تنظیم شود نیاز به تجربه ی خاصی ندارد ولی اگر بخواهید خودتان مبایعه نامه را بنویسید به روش زیر عمل کنید.
ابتدا دو برگه A4 و یک کاربن نیاز دارید. مدارک شناسایی خودرو، فروشنده و خریدار را آماده کنید. اظلاعات مربوط به خریدار و فروشنده و وسیله ی نقلیه را بنویسید. حتما توجه داشته باشید که صحت اطلاعات خودرو را با اطلاعات خودرو چک کنید. بعد از نوشتن اطلاعات اولیه آدرس و شماره تماس دو طرف نوشته شود.
گام بعدی تعیین روز رفتن به مرکز تعویض پلاک و تعیین روز رفتن به دفترخانه است که باید قید شود. در صورت قید شدن اگر هر کدام از طرفین در روز قرار حاظر نشوند، میتوان درخواست خسارت کرد.
قید کردن سلامت لوازم جانبی هم میتواند قول نامه ی خودرو را کامل کند.
نوع پرداخت و تعداد پرداخت ها و چگونگی پرداخت ها را حتما قید کنید.
در آخر حتما کیلومتر، روز و ساعت تحویل خودرو را حتما یادداشت کنید.
نکته خیلی مهم
مراکز تعویض پلاک قول نامه را به عنوان مدرک برای تعوض قبول نمیکنند. برای تعویض پلاک وجود فروشنده الزامی است در غیر این صورت باید وکالت نامه ی محضری از فروشنده داشته باشید.
اگر قول نامه به هر دلیلی خط خوردگی داشت در پایان حتما توضیح داده شود.
حداقل ۲ شاهد باید زیر قول نامه را امضا کنند.
نظرات کاربران